Cart 0

Το υλικό του μήνα: {Αράχνες, καρίνες και άλλα υλικά} Soluvlies (Σολιουβλιζ) και Solufix (Σολιουφίξ)

Αυτό κι αν είναι περίεργο πράγμα αλλά και μαγικό συνάμα!

Είναι δυο υλικά που μας βοηθούν να σταθεροποιήσουμε διάφορα υλικά (νήματα, κλωστές, κομματάκια ύφασμα κτλ) και να τα χρησιμοποιήσουμε σαν ένα ενιαίο κομμάτι ύφασμα. Επίσης μας βοηθάει να κεντήσουμε κάτι χωρίς άλλο υλικό βάσης, δηλαδή χωρίς να έχουμε ένα κομμάτι ύφασμα ως βάση.

Και πώς γίνονται όλα αυτά τα μαγικά; Ας δούμε πρώτα το Soluvlies. Είναι ένα μαλακό χαρτί που το βάζουμε πάνω στο τραπέζι. Στρώνουμε από πάνω διάφορά υλικά, όπως νήματα, χρυσοκλωστές, κομματάκια ύφασμα. Τα βάζουμε φτιάχνοντας τη σύνθεση που μας αρέσει και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω άλλο ένα κομμάτι από το χαρτί αυτό. Βάζουμε μερικές καρφίτσες για να τα σταθεροποιήσουμε και πάμε στη μηχανή. Κάνουμε μερικά γαζιά από πάνω. Στην πραγματικότητα πολλά γαζιά. Στη συνέχεια βάζουμε το έργο μας μέσα σε χλιαρό νερό και θα δούμε ότι το χαρτί διαλύεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Διαχειριζόμαστε το έργο μας όπως μας αρέσει.

Και εδώ σας έχω κι ένα βιντεάκι που θα σας λύσει και όλες τις απορίες. Μην σταθείτε στο ότι το βιντεάκι είναι Αγγλικά. Εσείς απλά δείτε το και θα καταλάβετε.  

Μια άλλη του χρήση είναι στο ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κεντήσετε στη μηχανή σας χωρίς να έχετε βάση. Ζωγραφίζετε πάνω στο χαρτί το σχήμα που θέλετε (αν δεν έχετε κεντητική μηχανή) και με ελεύθερη κίνηση κεντάτε αυτό που θέλετε. Και πάλι αυτό το βιντεάκι από το επίσημο site της Vlieseline θα σας λύσει τις απορίες.

Και το Solufix; Αυτό είναι ακόμα καλύτερο, γιατί έχει κόλλα επάνω του και τα υλικά που βάζουμε σταθεροποιούνται από μόνα τους. Είναι δηλαδή ένα χαρτί, σαν τα αυτοκόλλητα που ντύνουμε τα τετράδια. Βγάζετε το προστατευτικό χαρτί και κολλάτε στο υπόλοιπο τα υλικά σας, όπως και παραπάνω. Βάζετε πάλι από πάνω ένα κομμάτι Solufleece ή και τίποτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όπως και παραπάνω.

Και φυσικά υπάρχει και γι αυτό ένα βιντεάκι, από το οποίο προέρχεται και η παραπάνω φωτογραφία. 

Αν και μετά τα παραπάνω, έχετε κάποια απορία, εδώ είμαστε να σας τη λύσουμε και αυτή!

Tags: #meetourproducts #productofthemonth #solufix #solufleece #vlieseline

Older Post Newer Post


Leave a comment