Τα πάντα για το patchwork & το quilting!
Καλωσορίσατε στον πολύχρωμο κόσμο της MarMaLena!
Cart 0

Το Υλικό του Μήνα: Υφάσματα βαμμένα στο χέρι!!!

Αυτός ο μήνας έχει ένα υλικό πολύ ιδιαίτερο για μας στη MarMaLena. Βλέπετε περάσαμε όλο το καλοκαίρι βάφοντας.

 

Το αποτέλεσμα θα το δείτε εδώ. Έτοιμα πακετάκια ανά χρώμα άλλα με κομμάτια σε μέγεθος τέταρτο του μέτρου (fat quarters) άλλα με κομμάτια σε όγδοο του μέτρου(fat eighths). Δηλαδή 46 επί 56 εκ. (18'' επί 22'') και 28 επί 46 εκ. (18'' επί 11'') ή και λίγο μεγαλύτερα αντίστοιχα.

Τα υφάσματα είναι 100% βαμβακερά και μετά τη βαφή έχουν πλυθεί στους 95Ο C και σιδερωθεί για να έρθουν έτοιμα στα χέρια σας. Εσείς, τα χρησιμοποιείτε, όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα υφάσματα. Εάν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε με λευκό ή μπεζ, καλό είναι να τα αφήσετε ένα βράδυ στο νερό. Όταν τα πλύνετε, καλό είναι να βάλετε και μια χρωμοπαγίδα για τυχόν υπολείμματα, πράγμα μάλλον σπάνιο, μια κι έχουν ξεπλυθεί πολλές-πολλές φορές και όπως είπαμε το τελικό πλύσιμο έγινε στους 95 βαθμούς.

Οι βαφές, που έχουν χρησιμοποιηθεί, είναι οι βαφές PROCION MX Dyes, που δίνουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα με τα πολλά σπασίματα και την ανομοιομορφία στην εφαρμογή της βαφής.

Το χρώμα βγαίνει αλλού πιο σκούρο και αλλού πιο ανοιχτό, με αποτέλεσμα ποτέ δυο κομμάτια ύφασμα να μην είναι ίδια, ακόμα κι αν έχουν βαφτεί με την ίδια ποσότητα βαφής.

Υφάσματα ιδανικά για art quilts, αλλά και για τις περιπτώσεις που θέλετε κάτι ιδιαίτερο όταν κάνετε πάτσγουορκ.

Τα υφάσματά μας θα τα βρείτε είτε σε συλλογές, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν είτε και σε μεμονωμένα κομμάτια. Τέλος, μπορείτε να μας παραγγείλετε την ποσότητα που χρειάζεστε και να έρθει σε ενιαίο κομμάτι. Κατά καιρούς θα βρίσκετε και έτοιμα κομμένα τετράγωνα σε διάφορα χρώματα κι εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να τα ενώσετε. 

Και το χρωματολόγιό μας; Τεράστιο και ακόμα επεκτείνεται. Σιγά – σιγά! Οι πρώτες συλλογές αλλά και μεμονωμένα κομμάτια έχουν ανέβει ήδη εδώ και θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα χρώματα αλλά και πακέτα χρωμάτων! 

Ελπίζουμε να σας ευχαριστήσουν κι εσάς όσο ευχαρίστησαν εμάς όταν τα βάφαμε!Older Post Newer Post


  • Κατερίνα Κρεμαστιώτη on

    Μάνια Καλημέρα. Μπορώ να φανταστώ πως πέρασες το καλοκαίρι. Πραγματικά πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μ’ αρέσει γιατί δεν είναι πλακάτο και κάνει αυτά τα ραγίσματα. Πάντα δημιουργική.

  • MarMaLena on

    Ευχαριστούμε πολύ! Αγαπάμε το patchwork και τα όμορφα πράγματα και χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την αγάπη αυτή μαζί σας!

  • Μοιρούλα on

    τι ωραία δουλειά,συνεχώς μας εκπλήτετε


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published