Cart 0

8η μέρα: Δωρεάν οδηγίες για να φτιάξετε μια Χριστουγεννιάτικη μπάλα για το δέντρο σας

Και επειδή εμείς περάσαμε πολύ όμορφα την πρώτη μέρα που φτιάχναμε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη μπάλα,σκεφτήκαμε να σας δώσουμε το σχέδιο να τη φτιάξετε κι εσείς. 

Χριστουγεννιάτικη μπάλα

Υλικά  

12 χάρτινα πεντάγωνα με βάση το πατρόν της δεύτερης σελίδας του pdf αρχείου. Φωτοτυπήστε το μια φορά για να σας μείνει το αρχικό για να μπορείτε να επαναλαμβάνετε.

12 κομμάτια ύφασμα μεγαλύτερα γύρω γύρω κατά 1 εκ. περίπου από τα χάρτινα πεντάγωνα.

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τα πεντάγωνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που φτιάχνουμε και τα εξάγωνα. Αν αυτή είναιη πρώτη σας φορά με την τεχνική αυτή, τότε ρίξτε μια ματιά εδώ, στο παλιό μας blog, που είχε λίγο απ' όλα

Τα ενώνουμε σε εξάδες με τον τρόπο που βλέπετε παρακάτω. Ενώνουμε πρώτα το καθένα γύρω από το κεντρικό πεντάγωνο και στη συνέχεια ενώνουμε και τις κάθετες στο κεντρικό πεντάγωνο πλευρές.

Βάζουμε τη μια εξάδα πάνω στην άλλη και ενώνουμε με τον ίδιο τρόπο που ενώσαμε και πριν. Αφήνουμε μια ή δύο πλευρές χωρίς να ενώσουμε.

Στη φάση αυτή βγάζουμε τα χαρτάκια και γυρνάμε το μέσα έξω. Γεμίζουμε με το υλικό που γεμίζουμε τα μαξιλάρια και τα παιχνίδια και ράβουμε με καρικώματος ή κρυφή βελονιά το άνοιγμα. Στερεώνουμε και μια κορδέλα και έτοιμη η μπάλα μας.

Κάντε μεγεθύνσεις ή σμικρύνσεις και φτιάξτε μερικές για το δικό σας δέντρο ή για δώρα. Χρησιμοποιήστε 1 ή 2 ή μέχρι και 12 χρώματα και κάντε την όπως σας αρέσει.

 


 



Older Post Newer Post


Leave a comment