Cart 0

1η μέρα: Ξεκινάμε ένα Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (advent calendar)

Καλό μήνα!!! 'Ομορφος, γιορταστικός μήνας! Για τα οικογενειακά μας ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης (advent calendars) μπορεί και να έχετε διαβάσει εδώ.

Μια και τα ημερολόγια λοιπόν αυτά είναι μέρος της οικογενειακής μας παράδοσης, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε κι ένα επαγγελματικό τέτοιου είδους ημερολόγιο για να γιορτάσουμε και μαζί σας αυτόν τον τελευταίο μήνα του 2019 που κάνουμε το ξεκίνημά μας στο καινούργιο μας μαγαζί. 

Μεγάλο, με άνετο χώρο για μάθημα, θα σας το αποκαλύψουμε σε λίγες μέρες, ενώ στις 11 του μήνα θα κάνουμε τα εγκαίνια, οπόταν θα ακολουθήσει ιδιαίτερη πρόσκληση.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε το ημερολόγιό μας που θα περιλαμβάνει δωρεάν σχέδια, μεγάλες εκπτώσεις σε διάφορα ήδη και ό,τι άλλο σκεφτούμε στο μεταξύ. 

Για σήμερα, σας έχουμε την κατασκευή μιας Χριστουγεννιάτικης μπότας. Εάν θέλετε να τυπώσετε όλο το κείμενο μαζί με το πατρόν, πατήστε εδώ.

Μπότα Χριστουγεννιάτικη

Τι υλικά χρειαζόμαστε:

  • Διάφορα υφάσματα σε λωρίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι περισσέματα έχετε.
  • Για το πίσω κομμάτι θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ύφασμα 50 Χ 60 εκατοστά
  • Για τη φόδρα ένα κομμάτι ύφασμα 50 Χ 1,10 περίπου
  • Ένα κομμάτι βάτα 30 Χ 40 εκατοστά για το μπροστινό μόνο μέρος ή διπλάσιο αν θέλετε να βάλετε και στην πίσω πλευρά
  • 1 κορδελίτσα για το κρέμασμα

Κατασκευή

Βγάζουμε το πατρόν που θα βρείτε εδώ σε ένα κομμάτι χαρτί. Συγκεντρώνουμε τα κομμάτια μας. Ρυμίζουμε το βήμα του γαζιού μας στο 1,50.

Ράβουμε το πρώτο στη θέση του ξεκινώντας από επάνω.

Μετά βάζουμε το δεύτερο κομμάτι, καλή με καλή με το πρώτο .

Ράβουμε και ανοίγουμε τη ραφή καλά με το νύχι μας.

Αφήνουμε το δεύτερο κομμάτι όπως είναι ή το κόβουμε σε σχήμα που μας αρέσει. Παίρνουμε το τρίτο κομμάτι. Το βάζουμε καλή με καλή και ράβουμε. Ανοίγουμε τη ραφή καλά και πάλι με το χέρι μας και συνεχίζουμε με τον τρόπο αυτό, μέχρι να γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του χαρτιού.

 Σιδερώνουμε καλά, χρησιμοποιώντας και ατμό για να μαλακώσει το χαρτί και να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα. Κόβουμε τα περισσέματα γύρω – γύρω, ακολουθώντας το πατρόν μας. Σκίζουμε το χαρτί, προσέχοντας τις ραφές μας να μη μας ανοίξουν.

Κόβουμε τη βάτα στο σχήμα της μπότας που φτιάξαμε και καπιτονάρουμε, όπως μας αρέσει . Εγώ έχω καπιτονάρει μόνο μέσα στις ραφές.

 Μόλις τελειώσουμε, κόβουμε τα κομμάτια της βάτας που μας περισσεύουν.

 Κόβουμε, με βάση τη μπότα που έχουμε φτιάξει, ένα κομμάτι ύφασμα για την πίσω πλευρά και δύο κομμάτια για τη φόδρα .

Βάζουμε το ένα κομμάτι της φόδρας και το μπροστινό μας κομμάτι καλή με καλή και ράβουμε στην επάνω πλευρά.

Κάνουμε το ίδιο και για την πίσω πλευρά, βάζοντας ανάμεσα στα δυο κομμάτια και το κορδελάκι. Το βάζουμε όσο πιο πλάι μπορούμε, με τη θηλειά να βρίσκεται προς την κάτω πλευρά της μπότας. Βάζουμε δηλαδή τις άκρες του παράλληλα με τις άκρες του υφάσματος. Ράβουμε και πάλι. Τώρα έχουμε δυο κομμάτια όπως τα βλέπετε παρακάτω:

 Παίρνουμε τα κομμάτια αυτά και τα βάζουμε καλή με καλή.

Ράβουμε γύρω γύρω, αφήνοντας ένα άνοιγμα στη φόδρα, όπως βλέπετε παρακάτω φωτό:

Σε όλες τις καμπύλες, κάνουμε ψαλιδίσματα) για να στρώνει.

Γυρίζουμε το μέσα έξω. Γυρίζουμε προς τα μέσα το άνοιγμα που αφήσαμε και γαζώνουμε από πάνω, για να κλείσουμε την τρύπα.

Βάζουμε τη φόδρα στη θέση της, δηλαδή μέσα στην μπότα και κάνουμε ένα εξωτερικό γαζί στην επάνω μεριά. Για να το κάνετε βγάλτε το συρταράκι της μηχανής σας.

Και είμαστε έτοιμοι!

 Μεγαλώστε ή  μικρύνετέ την και φτιάξτε διάφορες σε όλα τα μεγέθη. Για σας ή για δώρα!

 

 

 



Newer Post


Leave a comment